Jogi szakokleveles pénzpiaci szakember

 

A képzés indítója: Debreceni Egyetem, Állam- és Jogtudományi Kar
A képzés helyszíne: Budapest

Szakfelelős:  Dr. Szikora Veronika, egyetemi tanár

Online jelentkezési lap ide kattintva elérhető

 A képzési célja: A képzés célja kettős. Egyrészt a pénzpiaci intézményekre vonatkozó hatályos joganyag elsajátítása, értve ez alatt az uniós jogharmonizált ágazati törvényeket és egyéb, alacsonyabb szintű jogszabályokat. Másrészt a pénzpiaci szektorhoz tartozó intézmények gyakorlati működésének megismerése, különös hangsúlyt fektetve a pénzügyi szolgáltatások tartalmára, a gyakorlatban kínált pénzügyi termékek jellegének, jogi és közgazdasági jellemzőinek megismerésére.

A képzés szerkezete és módszerei: A képzés során arra törekszünk, hogy a hallgatók a pénzügyi jogi hazai és európai szabályainak komplex ismeretében alkalmassá váljanak stratégiai gondolkodásra, átfogó pénzügyi és bankjogi problémák megoldására, döntéselőkészítésre, végrehajtásra, szabályzatalkotásra, és panaszkezelésre.
A jogi szakokleveles pénzpiaci szakember képzés célja olyan szakemberek képzése, akik egyaránt jártasak a pénzpiac jog elméleti kérdéseiben és gyakorlati problémáinak megoldásában. A jogszabályok rendszerszintű ismeretének átadásán túl a problémaorientált gondolkodásmód képességére tanít a képzés. Különös hangsúlyt helyezünk a tágan értelmezett jogtudomány praktikumorientált oktatására. Ennek érdekében az oktatás során interaktív képzési technikákat, okiratszerkesztési képességek fejlesztését célzó gyakorlatokat és csapatmunkát igénylő feladatokat integrálunk a képzési módszerek közé.

 

A képzés mintatanterve, és egyéb dokumentumai elérhetők: Dokumentumtár > Oktatás > Szakirányú továbbképzések c. mappában

Frissítés dátuma: 2020.05.21.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.