Országos Római Jogi Perbeszédverseny

Április 28-án a Károli Gáspár Református Egyetem égisze alatt Budapesten, a Károlyi-Csekonics palotában került megrendezésre az Országos Római Jogi Perbeszédverseny, amelyen a DE-ÁJK Jogtörténeti Tanszéke 2 önálló csapattal is indult.

Április 28-án a Károli Gáspár Református Egyetem égisze alatt Budapesten, a Károlyi-Csekonics palotában került megrendezésre az Országos Római Jogi Perbeszédverseny, amelyen a DE-ÁJK Jogtörténeti Tanszéke 2 önálló csapattal is indult: 

Füzesi Marcell, Gál Kincső, Marjai László elsőéves, jogász szakos hallgatók (1. csapat), illetve Molnár Dániel és Soltész Tamás másodéves, jogász szakos hallgatók (2. csapat) részvételével. 

A versenyen 12 csapat, összesen 36 fő vetélkedett egymással, amelynek során egy, a szervezők által készített, konstruált - tehát nem megtörtént - jogesetre kellett római jogi megoldást találnia a résztvevőknek. 

Ezt utóbb elő is kellett adniuk: a csapat egyik tagja a bíró (praetor), másik tagja a felperes, harmadik tagja az alperes szerepét játszotta, s a bírónak a “per” végén vázolnia kellett az adott jogesetnek a csapat által készített megoldását is.  

A megmérettetés során csapataink eredményesen szerepeltek, bizonyosságot téve érvelési képességeik magas fokáról. 

Molnár Dániel és Soltész Tamás csapata - kiegészülve a PPKE egyik hallgatójával, Farkas Péterrel - a részt vevő csapatok szavazatai alapján közönségdíjban részesült, illetve a zsűri Molnár Dánielnek ítélte “a legelegánsabb érvelés” díjat is.  

Szeretettel gratulálunk mindannyiuknak, és reméljük, hogy a jövő évben ismét megrendezésre kerülő római jogi perbeszédversenyen újfent képviselni fogják Karunkat! 

 

-

-

Legutóbbi frissítés: 2023. 05. 16. 16:38