Kiemelkedően jól szerepelt a DE ÁJK TDK-s csapata a diákkörös hallgatók pécsi találkozóján

A centenáriumára készülő Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara adott otthont 2022. április 7-8-án a diákkörös hallgatók találkozójának, amelyen az ország nyolc társkarának tudományos diákköri küldöttségei között a DE ÁJK jogász és IGI-s hallgatóiból álló csapata is részt vett. A rendezvény célja az volt, hogy kötetlenebb keretek között találkozzanak a diákkörösök, illetve valamelyest pótolják a 35. OTDK online lebonyolítása miatt elmaradt személyes találkozásokat. Karunkat Balogh Zsuzsanna, Bogáthy Edina, Hadházi Edit, Lakó Pálma, Lezó Nóra, Nagy Matthias, Pál Norbert Lajos, valamint Szücs Tamara képviselte.

 

Az első napon a karok küldöttségei változatos előadásokkal képviselték intézményüket, míg a rendezvény második napján egy egész délelőttös, egyetem- és kartörténeti, jogi és TDK tematikájú vetélkedőn vettek részt a hallgatói csapatok. A verseny nyertese „summa cum laude” minősítéssel az ELTE jogi karának küldöttsége lett, akiket csupán néhány tized lemaradással - ugyancsak „summa cum laude” minősítéssel - a DE ÁJK csapata követett, ezzel megszerezve a második helyet. A harmadik helyet holtversenyben az NKE ÁNTK és az SZTE ÁJTK szerezte meg.

 

A DE ÁJK hallgatói azonban nem csupán ezen remekeltek. Az esemény keretében ugyanis az írásbeli és szóbeli fordulóból álló „UP! Infokommunikációs jogi perbeszédversenyt” külön is jutalmazták annak szervezői. A díjátadón a perbeszédverseny zsűrielnöke, dr. Gosztonyi Gergely ismertette a helyezetteket, akik közül kiemelkedő teljesítménnyel, maximális pontszámmal a DE ÁJK hallgatói szerezték meg az első helyet. Mögöttük a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar csapata lett a második, míg a 3. helyen az ELTE ÁJK képviselői végeztek.

 

Gratulálunk hallgatóinknak a többszörösen is sikeres szerepléshez!

 

A hagyományteremtő céllal is rendezett találkozó kapcsán további részletek itt olvashatók: https://ajk.pte.hu/hu/hirek/diakkori-hallgatok-talalkozojat-tartotta-pecsi-jogi-kar

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 10. 12. 15:23