Kémcsövek és fehér köpeny nélkül

- a jogtudományi kutatások lehetőségei az egyetem után. Dr. Sallai Balázs előadása a TDK Feszt-en

A Debreceni Egyetem Marton Géza Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának doktorandusza, dr. Sallai Balázs a Pro Scientia Aranyérmesek Társaságának meghívására a tudományos kutatói életpályát népszerűsítő előadást tartott 2024. június 20-án Székesfehérváron.

A TDK Feszt elnevezésű tudománynépszerűsítő és pályaorientációs rendezvényt a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, a Semmelweis Egyetem, a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága és az Országos Tudományos Diákköri Tanács rendezte meg a székesfehérvári MOL Arénában.

Dr. Sallai Balázs a „Kémcsövek és fehér köpeny nélkül – a jogtudományi kutatások lehetőségei az egyetem után” című előadásában a tudományos doktori fokozat megszerzéséről és ennek előnyeiről, a témaválasztás dilemmáiról és a doktoranduszként elnyerhető ösztöndíjas lehetőségekről beszélt, saját tapasztalataival is illusztrálva az elmondottakat.

Referátumában kiemelte, hogy a jogi diploma birtokában nem csupán bíróként, ügyészként, ügyvédként, tisztviselőként vagy jogtanácsosként lehet elhelyezkedni, hanem szükség van a joggal foglalkozó professzionális kutatókra is, akik a tudósokról alkotott általános képpel szemben nem fehér köpenyben és nem laboratóriumokban végzik munkájukat.

Az előadás után az érdeklődő diákok kérdezhettek is az előadótól a jogi tanulmányokkal és a kutatói életpályával kapcsolatban.

Legutóbbi frissítés: 2024. 06. 28. 11:06