Három nap, négy város, öt egyetem – Tájékoztató európai uniós karrierlehetőségekről

2019. március 18-20. között tájékoztató előadásokra került sor az EPSO versenyvizsgákon keresztül pályázható európai uniós karrierlehetőségekről.

A Miniszterelnökség Európai Uniós Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának (EUKÁT) szervezésében 2019. március 18-20. között két budapesti, valamint három vidéki helyszínen (a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, a Budapesti Corvinus Egyetemen, a Miskolci Egyetemen, a Debreceni Egyetemen és a Szegedi Tudományegyetemen) tájékoztató előadásokra került sor az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal (EPSO) versenyvizsgákon keresztül pályázható európai uniós karrierlehetőségekről, valamint az Európai Bizottság Blue Book gyakornoki programjáról. A roadshow keretében előadást tartott az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, a brüsszeli Állandó Képviselet, valamint Navracsics Tibor uniós biztos kabinetjének munkatársa is.  

Magyarországnak alapvető érdeke, hogy megfelelő számú, felkészült, elkötelezett és tehetséges uniós köztisztviselő dolgozzon az uniós intézményekben. A rendezvény célja az EU-s karrierlehetőségek minél szélesebb körben történő terjesztése és a lehető legtöbb hallgató tájékoztatása volt, hangsúlyozva, hogy érdemes az EU-s karriert választani, továbbá a megszerzett tudást, tapasztalatot és kapcsolatrendszert a későbbiekben akár itthoni munkájuk során is kamatoztathatják.

 

forrás: http://eu.kormany.hu/harom-nap-negy-varos-ot-egyetem-tajekoztato-europai-unios-karrierlehetosegekrol

Legutóbbi frissítés: 2022. 07. 22. 14:09