Debreceni sikerek az első országos alternatív vitarendezési versenyen

2017. március 17-én, Budapesten került megrendezésre az első országos alternatív vitarendezési verseny az European Law Students’ Association (ELSA) Hungary és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, amelyen Gajdos Martina, a DE ÁJK III. éves joghallgatója csapattársával, Pellei Fruzsina IV. éves miskolci joghallgatóval III. helyezést ért el.


A rangos hazai vetélkedő a Pénzügyi Békéltető Testület és a Réti, Antall és Társai PwC Legal Ügyvédi Iroda támogatását is élvezte.
A versenyen 20 csapat vett részt és mérte össze tudását. A csapatoknak két, a nemzetközi ügyvédi irodák gyakorlatából átemelt vitás esetet kellett megoldaniuk, polgári és gazdasági anyagi jogi ismereteik mellett az alternatív vitarendezési módszerek közül a tárgyalásos módszert alkalmazva. Felkészülésüket Dr. Zoványi Nikolett, egyetemi tanársegéd segítette.
A dobogó első három helyén végzett csapat jutalma, hogy választásuk szerint az MNB Pénzügyi Békéltető Testületénél; a Réti, Antall és Társai PwC Legal Ügyvédi Irodánál vagy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál tölthetik le gyakorlati idejüket.

Gratulálunk a csapatnak az elért helyezéshez!

Legutóbbi frissítés: 2022. 10. 12. 15:23