Debreceni bravúr a nemzetközi jogesetmegoldó versenyen

Sikerekkel zárták részvételüket a Debreceni Egyetem joghallgatói a 2021. szeptember 24. és 26. között Kolozsváron megrendezett Jog a gyakorlatban – 3. hallgatói jogesetmegoldó szakmai tábor elnevezésű nemzetközi, az egyetemek közötti, határon átnyúló összetartozás erősítését célzó jogesetmegoldó versenyen. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem által szervezett megmérettetésen nyolc magyarországi jogi kar és a házigazda egyetem is képviseltette magát, a polgári jog és a büntetőjog területén egyaránt. 

 

A háromnapos rendezvényen a csapatok a jogeseteket előbb írásban dolgozták ki, majd megoldásaikat a szóbeli fordulóban prezentálták a kísérő oktatókból álló zsűri előtt, a versenynap izgalmait pedig városnézéssel és a festői vidéken töltött kirándulással, színes programokkal vezethették le a versenyzők és kísérőik.

Végeredményben a Hadházi Edit, Szabó Kinga és Szűcs Tamara hallgatók által alkotott csapat bravúros első helyezést ért el a verseny Polgári Jogi Szekciójában Dr. Kiss Tibor és Dr. Varga Nelli egyetemi adjunktusok felkészítésével, míg a Barna Amarilla, Gulyás Sándor és Hunyadi Ágnes hallgatók által alkotott csapat elismerésben részesült a Büntetőjogi Szekcióban, a Büntetőjogi és Kriminológiai Tanszék felkészítésével.

 

A polgári jogi csapatot Dr. Bordás Péter egyetemi adjunktus, míg a büntetőjogi csapatot dr. Kanyuk Petra Ágnes PhD hallgató kísérte, valamint Karunk képviseletében közreműködtek a szakmai zsűri munkájában is.

 

A tervek szerint 2022. tavaszán, egy újabb jogesetmegoldó szakmai táborban mérhetik össze tudásukat versenyzőink.

 

Ezúton is gratulálunk hallgatóinknak és izgatottan várjuk a folytatást!

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 10. 12. 15:23