Nemzetközi perbeszédverseny

A Foreign Direct Investment International Arbitration Moot (röviden FDI Moot) elnevezésű nemzetközi perbeszédverseny minden évben megrendezésre kerül a világ különböző országaiban. A rendezvény célja, hogy segítségével a hallgatók fiktív jogesetek megoldásán keresztül – a feleket képviselve – betekintést nyerjenek a nemzetközi arbitráció működésébe. A versenyen idén a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar is önálló csapattal képviseltette magát.

Az FDI Moot két részből áll. Egy írásbeli és egy szóbeli fordulóból. A verseny első, írásbeli részére hallgatóink nyáron készültek fel. A szóbeli fordulóra pedig a rendezvény helyszínén, ebben az évben Miamiban, a University of Miami egyetemen került sor. A Debreceni Egyetem jogi karát Bodnár Bianka, Kovács Patrik Zsolt, Nagy Róbert, valamint Szőnyi Márton képviselte. Felkészítő tanáraik Dr. Daniel Haitas, Dr. Fézer Tamás és Dr. Hajnal Zsolt voltak. A felkészülést segítette még a jogi kar két külföldi PhD hallgatója, Ninjin Batta és Bugra Beydogan.

A versenyen több mint 100 csapat vett részt a világ minden tájáról. A nagy létszámra tekintettel a rendezvényt a szervezők 4 fős csapatfordulókra bontották le a verseny gördülékeny lebonyolítása érdekében. A perbeszédverseny szakmailag kivételes lehetőség volt, amelynek köszönhetően nem csak hallgatóink gazdagodhattak értékes tapasztalatokkal és élményekkel, de Karunk tudományos-szakmai láthatósága és ismertsége is tovább nőtt.

 

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 10. 12. 15:23