Köztársasági ösztöndíj

A felsőoktatási ügyekért felelős miniszter által egy tanévre adományozott köztársasági ösztöndíj pályázat útján nyerhető el. Köztársasági ösztöndíjban az a nappali tagozatos, első alap-képzésben, első kiegészítő alapképzésben, továbbá alap- vagy mesterképzésben, illetve osztatlan képzésben részt vevő hallgató részesülhet, aki adott vagy korábbi tanulmányai során legalább két félévre bejelentkezett, és legalább 55 kreditet meg-szerzett a két utolsó aktív félévében azon a szakon, amelynek eredményei alapján a pályázatát benyújtotta.

A pályázatot kar által előírt feltételeknek megfelelően a karhoz kell benyújtani. A pályázati felhívást a pályázati határidőt 30 nappal megelőzően – a pályázatok elbírálásának szempontjaival együtt – a kar honlapján közzé kell tenni. Pályázhatnak azok a hallgatók, akik a kar által előírt feltételeknek megfelelnek, szakmai tekintetben kimagasló munkát végeznek.

Köztársasági ösztöndíjban az egyetem/kar államilag támogatott állami (rész)ösztöndíjas teljes idejű képzésben részt vevő hallgatóinak 0,8 %-a, de karonként legalább egy fő részesülhet.

A pályázat lebonyolítása a mindenkor hatályos jogszabálynak, illetve pályázati kiírásnak megfelelően történik. A végleges kari rangsort a kari HÖK véleményének meghallgatásával a Kari Tanács határozza meg és továbbítja a szenátusnak, amely minden év augusztus 1-ig tesz javaslatot a felsőoktatási ügyekért felelős miniszternek a köztársasági ösztöndíj adományozására.

A köztársasági ösztöndíj részletes szabályozását a Debreceni Egyetem Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzata tartalmazza.

Frissítés dátuma: 2018.09.27.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.