Igazságügyi igazgatási alapszak

A képzésről

Az igazságügyi igazgatási alapszak 6 féléves, 180 kredites képzés keretében olyan igazságügyi szervezők képzését célozza, akik jogi, különösen eljárásjogi alapismereteik, a jogi informatika gyakorlati és az igazságügy szervezetére és ügyvitelére vonatkozó ismereteik birtokában alkalmassá válnak arra, hogy közreműködjenek az igazságügyi döntések előkészítésében és végrehajtásában.

A megszerezhető ismeretek

Az igazságügyi igazgatási alapszakos képzés során megszerezhető ismeretek elsősorban a bírósági, ügyészségi ügyintézői munkakörben dolgozók vagy elhelyezkedni kívánók, valamint ügyvéd vagy közjegyző munkáját segítő alkalmazottak számára kínál naprakész és hasznos tudást.

Az oktatásban a régió igazságszolgáltatási szerveinek elismert szakemberei is szerepet vállalnak, így a képzés a munkaerőpiaci igényekhez mindenben igazodó, modern, az igazságszolgáltatás legújabb tendenciáit figyelembe vevő ismeretek megszerzésének lehetőségét kínálja.

Továbbtanulási lehetőségek

Az igazságügyi igazgatási alapszakos diploma birtokában – sikeres felvételi követően – a jogász képzésünk is nyitva áll a továbbtanulást választó hallgatók előtt. Célirányosan az igazságügyi igazgatási alapszakon végzett hallgatóinknak (egyszeri kreditelismerés mellett) olyan ajánlott haladási tervet kínálunk, amely alapján 6 félév alatt jogász diplomát szerezhetnek a DE ÁJK-n.

A képzés mintatanterve a dokumentumtárból (Oktartás > Mintatantervek) letölthető. 

Frissítés dátuma: 2020.11.09.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.