Debreceni joghallgató a „Lawyer for a Day 2023” jogesetmegoldó verseny első helyezett csapatában

2023. március 10-én került sor a DLA Piper Lawyer for a Day 2023 hallgató jogesetmegoldó versenyének döntőjére.

Első helyen végzett Bogáthy Edina végzős, jogász szakos hallgatónk és csapata  Szabó Dominik (ME ÁJK), Várvölgyi Dorka (BCE) a Lawyer for a Day 2023 hallgató jogesetmegoldó versenyén. A zsűri munkáját pedig Karunkról Dr. Bordás Péter adjunktus kollégánk erősítette.

2023. március 10-én került sor a DLA Piper Lawyer for a Day 2023 hallgató jogesetmegoldó versenyének döntőjére. Az első két forduló online került megtartásra, mely alapján a legjobb 15 fő vehetett részt a DLA Piper Irodaházában megtartott szóbeli végső megmérettetésen. Az öt, három fős csapat összetételét (két jogász, egy közgazdász) a reggel megtartott sorsolás alapján állították össze a szervezők.

Az idei volt a kilencedik Lawyer for a Day verseny, és a második „special edition”, amely során az Advisor for a Day megmérettetéssel kiegészülve a gazdasági karok hallgatóit is versenyre hívták a szervezők. A program létrehozásával a kezdetektől arra törekedtek, hogy valós irodai munkakörnyezetben, teljesen életszerű feladatokon keresztül nyújthassanak bepillantást a jogi munkavégzés világába.

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karáról több mint húsz hallgató regisztrált az online előválogatóra. Az első két kör eredménye alapján Bogáthy Edina, végzős jogász szakos hallgató kvalifikálta magát a döntőbe, ahol csapatával magabiztosan prezentálta a jogesetmegoldó verseny-feladat megoldási javaslatát.

Ezúton gratulálunk minden elődöntősnek, s természetesen az első helyezést megszerző csapatnak!

 

lawyer

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 03. 24. 07:28