A települési önkormányzatok környezetvédelmi (jogi) problémái c. konferencia

2018. november 20. - 16:30

2018. november 8. A települési önkormányzatok környezetvédelmi (jogi) problémái című konferenciával egybekötött könyvbemutató  a Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi Karán.

Az eseményen a települési önkormányzatok környezetvédelmi szabályozásával foglalkozó NKFIH kutatócsoport tagjain, illetve a Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi Kar oktatóin kívül, Miskolc, Debrecen és Hajdúböszörmény, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, helyi civil szervezetek, illetve a Debreceni Egyetem műszaki, természettudományi, illetve közgazdasági karának oktatói képviseltették magukat.

A bemutatott könyvek szerkesztői a DE-ÁJK és a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem oktatói. A magyar és angol nyelvű tanulmánykötetek a települési önkormányzatok környezetvédelmi politikájával és szabályozásával kapcsolatos problémákat dolgozzák fel. A könyvbemutatót, egy igen tartalmas, kötetlen szakmai beszélgetés követte, amelyen a települési önkormányzatok környezeti fenntarthatósága, a települési környezetvédelem elméleti és gyakorlati megközelítései, az önkormányzatok cselekvési lehetőségei kerültek előtérbe.

A bemutatott könyvek elérhetőek és ingyen letölthetők az alábbi linkeken:

 

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.