Erasmus +

Karunkon 1999 óta működik az ERASMUS hallgatói mobilitási program. A program jóvoltából hallgatóink egy vagy két szemeszteren keresztül tanulhatnak európai partnerintézményeink egyikében. A debreceni jogi karról tizenkét európai ország huszonnégy egyetemére pályázhatnak hallgatóink. Az ösztöndíjas program lehetőséget nyújt arra, hogy hallgatóink idegen nyelven folytassanak tanulmányokat, megismerkedjenek a fogadó ország kultúrájával és szokásaival, és megtapasztalják a hallgatói lét szépségét és kihívásait egy idegen ország egyetemén.

A DE ÁJK ERASMUS koordinátora

A Debreceni Egyetem ERASMUS referense

  • Jeneiné Gerő Henriett, Erasmus-koordinátor, CEEPUS-koordinátor
  • H-4032, Debrecen, Egyetem Tér 22., Főépület 25. "Külső Kapcsolatok Igazgatósága"
  • Tel: +36 52 512 929 / 22725, 23888
  • Fax: +36 52 512 929

A DE TEK ERASMUS koordinátora

  • Blanár Denissza, központvezető
  • Tudományegyetemi Karok Elnöki Hivatal Nemzetközi Kapcsolatok Központja
  • H-4010 Debrecen, Egyetem tér 1., Főépület I-es villa
  • Tel: +36 52 518 655 / 62412
  • Fax: +36 52 518 623

Az ERASMUS programról röviden

Az Európai Bizottság Egész Életen Át Tartó Tanulás Programja (Lifelong Learning Programme) az emberi élet valamennyi szakaszában, egész Európára kiterjedően kíván tanulási lehetőségeket biztosítani mindenki számára. Ennek érdekében négy, a tanulás és szakképzés különböző szakaszaihoz kötődő alapprogramot működtet, amelyek keretében a közoktatást, a felsőoktatást, a szakmai képzést és a felnőttoktatást támogatja. Az ERASMUS a felsőoktatás támogatására működtetett alapprogram.

Partnereink

Karunk az alábbi egyetemek jogi karaival áll szerződéses kapcsolatban. A pályázni szándékozó hallgatók a megjelölt honlapok információi alapján választhatják ki a célegyetemet és azon tárgyakat, amelyeket részképzésük során hallgatni kívánnak.

Frissítés dátuma: 2018.09.27.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.