Debreceni siker nemzetközi jogesetmegoldó versenyen

2019. május 06. - 06:15

A Debreceni Egyetem joghallgatóiból álló csapat vett részt a 2019. május 3. és 5. között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem által Kolozsváron, immár második alkalommal megrendezett „A mindennapok joga” nemzetközi jogesetmegoldó verseny Büntetőjogi Szekciójában. A megmérettetésen valamennyi magyarországi jogi kar és a házigazda egyetem képviseltette magát, a polgári jog és a büntetőjog területén egyaránt.

 

A háromnapos rendezvényen a csapatok a jogeseteket előbb írásban dolgozták ki, majd megoldásaikat szóban védték meg a kísérő oktatókból álló zsűri előtt. Végeredményben a Durajda Lilla, Hancsovszki Zsanett és Kőhalmi Máté hallgatók által alkotott csapat harmadik helyezést ért el a verseny Büntetőjogi Szekciójában. A csapatot dr. Kanyuk Petra Ágnes PhD hallgató kísérte. A rendezvény kiváló lehetőség volt arra, hogy a hazai jogi egyetemek és az Erdélyi Magyar Tudományegyetem közötti összetartozást is erősítse.

 

Ezúton is gratulálunk hallgatóinknak!

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.