Emelkedett az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíj összege

2018. január 26. - 08:00
Emelkedett az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíj összege

Emelkedett az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíj összege

Az Igazságügyi Minisztérium döntése alapján, az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíj összege 2018. évben 10.000,- Forinttal nőtt, így már 60.000,- Forint juttatást kaphatnak havonta a félév során (5 hónap) az évfolyamok legkiválóbb hallgatói.

A nem budapesti egyetemeken nappali képzésben résztvevő összes jogászhallgató számára nyújtható ez az ösztöndíj, a jogi karok egységes, és összetett – tanulmányi eredményt, szakmai munkát, egyéb teljesítményt (publikációk, nyelvvizsga, demonstrátori aktivitás, stb.) figyelembe vevő – értékelési rendszere alapján kialakított, intézményi rangsor szerint.

Ösztöndíjat azok kaphatnak, akiknek az adott félévben a tanulmányi eredménye eléri az IM által elvárt minimális értékhatárt (4,00 tanulmányi átlagnak megfelelő kreditindexet, illetve frissen felvételt nyert hallgatók esetében a felvételi pontszám alapján).

Az ösztöndíjas helyek minden kar minden évfolyamán a hallgatói létszám arányában állnak rendelkezésre, de karonként és évfolyamonként legalább 5 ösztöndíj mindenütt elnyerhető.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.