Információk diplomával rendelkező felvételizőknek

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán, alapszakokon és osztatlan jogász szakon a felvétel feltételéül meghatározott vizsgatárgyakat a felvételi információk tartalmazzák.

Pontszámítás

A felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezők a korábbi felsőoktatási tanulmányaik figyelembe vételével és az emelt szintű érettségi követelménytől való eltekintéssel az alábbiak szerint rangsorolandók.

Azon hallgatók esetében, akik bármilyen, alapszakon vagy mesterszakon szerzett felső-fokú végzettséget igazoló oklevéllel vagy diplomával rendelkeznek, a felvételi pontok számítása az alábbiak szerint történik.

Minősítés Pontszám
kiváló, jeles vagy kitüntetéses minősítésű oklevél 400 pont
jó minősítésű oklevél 370 pont
közepes minősítésű oklevél 340 pont
elégséges minősítésű oklevél 300 pont

 

Frissítés dátuma: 2018.09.27.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ