Információk diplomával rendelkező felvételizőknek

Pontszámítás

A felsőoktatási szakképzésben oklevéllel vagy felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezők a korábbi felsőoktatási tanulmányaik figyelembevételével és az emelt szintű érettségi követelménytől való eltekintéssel az alábbiak szerint rangsorolandók.

Azon hallgatók esetében, akik bármilyen, alapszakon vagy mesterszakon szerzett felsőfokú végzettséget igazoló oklevéllel vagy diplomával vagy bármely felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevéllel rendelkeznek, a felvételi pontok számítása az alábbiak szerint történik.

 

Minősítés

Pontszám

kiváló, jeles vagy kitüntetéses minősítésű oklevél

400 pont

jó minősítésű oklevél

370 pont

közepes minősítésű oklevél

340 pont

elégséges minősítésű oklevél

300 pont

Frissítés dátuma: 2021.02.05.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.