Hallgatói vélemények

 

Husi Dávid
joghallgató
 

 

A Debreceni Egyetem a régió legnagyobb egyeteme, felveszi a versenyt a fővárosi egyetemekkel. Debrecenben rengeteg lehetőség adódik egy végzett jogász hallgató  számára, mivel a regionális és megyei igazságügyi és közigazgatási szervek itt találhatóak. Szerintem fontos, hogy a hallgató először a környezetében található lehetőségeket merítse ki.

Miért választottad a jogászképzést?

  • Sosem ált távol tőlem ez a terület. Gimnáziumi éveim alatt inkább a humán tárgyak felé orientálódtam, így az Állam- és Jogtudományi Kar volt az a kar, ami szóba jöhetett nálam.

Miért a debreceni jogi kart választottad?

  • Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vonzott a főváros. De Debrecent sokkal élhetőbb városnak tartom, mint Budapestet, és a Debreceni Egyetem a régió legnagyobb egyeteme, felveszi a versenyt a pesti egyetemekkel, beleértve a jogi képzést is. Debrecenben, mint a régió központjában, rengeteg lehetőség adódik egy végzett jogász hallgató számára, mivel a regionális és megyei igazságügyi és közigazgatási szervek itt találhatóak. Szerintem fontos, hogy a hallgató először a környezetében található lehetőségeket merítse ki.

Mi teszi különösen vonzóvá a debreceni jogászképzést?

  • A Debreceni Egyetem egyike az országnak, amely a legmodernebb infrastruktúrával rendelkezik, és évről évre láthatóan bővül, fejlődik. Sokféle lehetőség van, ha valaki végzés után is maradni akar az egyetemen, hiszen angol nyelvű mesterszak és doktori képzés is elérhető.

Milyen nehézségekkel találkoztál a képzés során?

  • Az egyetemi élet első évei talán a legnehezebbek, amikor a középiskolai tanulás után a hallgató egy magasabb szinten találja magát, és arra gondol, hogy az érettségi csak gyerekjáték volt.

Okozott-e gondot a város, az egyetem megközelítése?

  • Debreceniként nem okozott gondot, véleményem szerint a város tömegközlekedésével tökéletesen megközelíthetőek a Debreceni Egyetem campusai.

Mik a terveid a jövőre nézve?

  • Leginkább az európai uniós igazgatásban szeretnék elhelyezkedni, akár Brüsszelben, akár itthon egy központi szerv uniós osztályán, de el tudnám magam képzelni a magánszektorban is, egy cég igazgatásában is.

Miért ajánlanád ezt a szakot másoknak is?

  • Amikor ezt a kart választottam, nem tudtam, hogy egy családias, baráti környezetbe kerülök, ami szerintem a pesti egyetemek jogi karainál nem tapasztalható. A debreceni jogi kar nagy szakértelemmel rendelkező oktatói gárdája végig segíti a hallgatót az egyetemi éveiben, és figyelembe veszi a hallgatók érdekeit.

Frissítés dátuma: 2017.12.20.