Megjelent Várnay Ernő - Papp Mónika, Az Európai Unió joga c. munkájának negyedik átdolgozott kiadása

2017. április 20. - 10:00
2016-ban megjelent Várnay Ernő - Papp Mónika, Az Európai Unió joga című munkájának negyedik átdolgozott kiadása.

Örömmel tájékoztatjuk arról, hogy Wolters Kluwer kiadó gondozásában 2016-ban megjelent Várnay Ernő - Papp Mónika, Az Európai Unió joga című munkájának negyedik átdolgozott kiadása. A könyv 1162 oldalon foglalkozik az uniós joggal. A Szerzők az alábbiak szerint foglalják össze munkájuk témáját:

"Könyvünk immár negyedik kiadása az előzők nyomában halad. Az európai integráció kialakulásának, az elmélyülés és kibővülések ár-apályainak bemutatását követően az Európai Unió szerveinek statikájával és dinamikájával ismerkedhet meg az olvasó. A tulajdonképpeni uniós jog bemutatása a jogforrások ismertetésével indul, majd az uniós jog működésének alapvető elvei (közvetlen hatálya, elsőbbség) és a helyese érvényesülésének mechanizmusai (a tagállamokkal szembeni kötelezettségszegési eljárások, az előzetes döntéshozatali eljárás, az uniós aktusok megsemmisítési eljárása) kerülnek sorra.Az Unió anyagi jogát klasszikusa, a belső piac joga reprezentálja.

"Könyv a könyvben" az Unió versenyjoga és az állami támogatások joga, amely a legfrissebb fejleményeket is feldolgozva nyújt alapos betekintést ebbe az érdekfeszítő jogi univerzumba.

A könyv magától értetődően jelentős terjedelmet szentel az Európai Bíróságnak, az értelmezési módszerek és az eljárás leírása a gyakorló jogászok számára is biztos fogódzót nyújt az első lépésekhez.

A könyv különlegessége, hogy szisztematikusan törekszik a magyar vonatkozások bemutatására. Ezt nemcsak azért teszi, hogy bizonyítsa, az uniós jog messze több, mint vizsgák anyaga, hanem azért is, hogy rávilágítson: az uniós jog a Corpus Juris Hungarici szerves része, az ország alkotmányos rendjét is áthatja."

A könyv megjelenéséhez gratulálunk a Szerzőknek!


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ