A nép nevében? Az alkotmányos demokrácia lehetséges változatai és valós riválisai

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Alkotmányjogi Tanszéke és a Közép-Európai Egyetem Politikatudományi Tanszéke 2016. január 12-13-án "A nép nevében? - Az alkotmányos demokrácia lehetséges változatai és valós riválisai" címmel közös konferenciát szervez. A konferencia helyszíne: CEU, Budapest, Nádor utca 11. 004. terem.

A hazai alkotmányos rendszer átalakításáról szóló főbb viták lezajlottak, a rivális álláspontok kirajzolódtak. Az új hatalmi rend intézményes gyakorlatát érdemes tágabb keretben is szemlélni. Milyen filozófiai megközelítések segíthetik a megértést? Milyen európai tendenciákkal vethetők össze a hazai folyamatok? Milyen súlyos társadalmi és gazdasági következményekkel jár itthon a jogrendszer megváltoztatása? És lehetséges-e körülírni egy alkotmányos rekonstrukció elméleti és empirikus bázisát? Az alkotmányjogászoknak érdemes párbeszédet folytatniuk a politikai filozófia művelőivel és az empirikus felmérésekben jártas társadalomtudósokkal. A konferencia e közös gondolkodás része.

További információk a DE ÁJK Alkotmányjogi Tanszékének Facebook oldalán.
RSVP: Kérjük, részvételi szándékát jelezze Balogh Évának .

Frissítés dátuma: 2019.01.07.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.