Kiemelt kutatásaink

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar mintegy 60 oktatója és kutatója 2004 és 2015 között több mint 160 kutatásban, illetve tudományos projektben vett részt, melyek között az egyéni kutatások mellett szép számmal akadtak csoportos projektek, valamint nemzetközi együttműködések is.

Az elmúlt 10 évet vizsgálva a pályázati források időszakos átstrukturálódása és az eljárási szabályok változása ellenére is elmondható, hogy a pályázati sikeresség 80 % fölött mozog Karunkon (ami Tanszékekre lebontva is hasonló arányt mutat). Ez azonban nem csupán egyéni oktatói/kutatói teljesítményekből adódik össze.

2015 végéig az Állam- és Jogtudományi Karon 13 kari szintű - és ennek megfelelően nem kizárólag egyes kutatóműhelyek tevékenységéhez, hanem több egység tevékenységéhez kapcsolódó - pályázat valósult meg. Bár az individuális pályázás (Fulbright, OTKA PD, Collegium Hungaricum, Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj, Deák Ferenc Ösztöndíj, Bolyai János Ösztöndíj, stb.) adja a kutatói pályázatok gerincét (számuk az elmúlt 10 év alatt az ösztöndíjas, valamint alapítványi támogatásokat is ide számítva 200 feletti), a kutatói/oktatói kollektívák együttműködésén alapuló csoportos pályázatok is jelen vannak (jelenleg majdnem két tucatra tehető a sikeres csoportos pályázatok, közös projektek száma).

A pályázatok, kutatások, projektek futamidejét vizsgálva kijelenthető, hogy azok majdnem 70 %-a 1 éves, illetve az alatti időtartamra szólt, a kutatások kb. harmada azonban középtávú, azaz 3-5 éves együttműködések keretében valósult meg, illetve a következő években is folytatódnak (ezekről bővebben az "Aktuális projektek" és az "MTA-DE Közszolgáltatási Kutatócsoport" aloldalak adnak tájékoztatást).

Néhány kiemelt kutatásunk

Frissítés dátuma: 2018.10.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.