Az osztrák és német társasági jog intézményrendszerének jogösszehasonlító és jogdogmatikai elemzése

A releváns külföldi megoldások feltárását célozta a magánjog területén "Az osztrák és német társasági jog intézményrendszerének jogösszehasonlító és jogdogmatikai elemzése." A 2012. december 31-én lezárult projekt 5 éves kutatómunka eredményeit összegzi és tárja az érdeklődők elé. Eredményei több szinten jelennek meg a tudományos életben: szakmai folyóiratokban való publikálás, monográfia és előadások formájában.
A program a társasági jog területén új ismeretek összefoglalását vállalta (az osztrák és német társasági jog témájában). A külföldi joggyakorlatot, a német jogdogmatikai háttérrel együtt elemzi. A kutatás során a hazai és a külföldi (osztrák-német és magyar) kapcsolódó szakirodalmi források feltárására került sor, teljességre törekvő bibliográfiával, valamint német-magyar társasági szószedettel. A jogösszehasonlító módszerrel az összefüggések megvilágítása a magyar jogban közvetlenül is hasznosulhat. Az egyetemi oktatásban is hasznosulnak az eredmények, új oktatási technikák és modellek bevezetésével (pl. multimédiás tananyagok elkészítése és felhasználása). A kutatók kiemelt célja volt a hazai és nemzetközi együttműködés kialakítása és megerősítése, az élő szakmai konzultáció.

Frissítés dátuma: 2018.09.27.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ