Fogyasztóvédelmi jog a magyar jogban és az Európai Unióban

2012 végéig tartott a "Fogyasztóvédelmi jog a magyar jogban és az Európai Unióban" című kutatás. A kutatás a fogyasztóvédelmi jog területén új ismeretekre, új tudományos eredményekre vezet, megfelel a jogterület új kihívásainak. A hazai és az európai uniós, a kontinentális és angolszász jogrendszert tanulmányozza, az Európai Unió országaiban végzett kutatások eredményeinek adaptálását végzi.
A kutatási eredmények hasznosítási lehetőségének megteremtése érdekében, a szerzők könyvbemutatókkal egybekötött szakmai konferenciákat szerveznek Romániában, Szerbiában, Ukrajnában és Szlovákiában. A kutatás várhatóan hatást gyakorol a fogyasztóvédelmi jog magyarországi művelésére.

Frissítés dátuma: 2018.09.27.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ