Hírek

2018. április 12-én a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Praetor Szakkollégiuma az MTA-DE Közszolgáltatási Kutatócsoporttal közösen konferenciát tartott " A nemzetközi kapcsolatok jogának időszerű kérdései" címmel.
A konferenciáról összefoglalót olvashat a Hajdú Online és a Debreceni Egyetem oldalain.


2017. szeptember 21-én a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara „A közpénzek keletkezéskori védelméről” címmel tartott konferenciát, mely az Igazságügyi Minisztérium által támogatott "A Közpénzek keletkezéskori védelmének főbb területei" című projekt eredményeit mutatta be. A projekt 2017. január 1-jén indult, és Prof. Dr. Horváth M. Tamás, tanszékvezető egyetemi tanár szakmai irányítása mellett négy további kari oktató vett részt benne, akik egyben a konferencia előadói is voltak (Bartha Ildikó, Madai Sándor, Varga Judit és Bordás Péter). A konferenciáról bővebben itt olvashat.

A kötetről letölthető:


Megjelent a Közszolgáltatások megszervezése és politikái. Merre tartanak? c. új kötet, mely a közszektor közigazgatási szerepeinek alakulását a legszélesebb értelemben vett szolgáltatási csoportokban vizsgálja, közöttük mértékadó összefüggést keresve. A könyvről bővebben itt olvashat.


A kutatócsoport elindította a magyar nyelvű Közjavak és az angol nyelvű Public Goods and Governance elektronikusan megjelenő tudományos folyóiratait. Mindkét folyóirat ISSN számmal is rendelkezik, a Közjavak negyedévente, a Public Goods and Governance pedig félévente jelenik meg. A folyóiratok alapvetően a közpolitika, a közmenedzsment, a kormányzás, a közigazgatás és a közjog területén közölnek írásokat, amelyek tárgyát az állami, kormányzati szerepek változása és változatos megjelenési formái képezik, a piacgazdaság magyarországi, illetve európai, globális kontextusaiban vizsgálódva, a legkülönbözőbb szakmai területeken.


Horváth M. Tamás kutatócsoport vezető elnökségével 2016. február 3-án megkezdte működését a Magyar Tudományos Akadémia IX. Osztályának Közjogi Albizottsága, melynek célja a különböző közjogi tudományterületek közötti kapcsolatok erősítése, ennek érdekében szakmai megbeszélések, tudományos viták kezdeményezése. Az Albizottság munkájáról, aktuális ülésekről itt olvashat.

Korábbi hírek

Frissítés dátuma: 2019.01.07.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ