Közpolitikai és Alkalmazott Szociológiai Tanszék

Tanszéki
munkatársaink

Tanszéki
dokumentumtár

Oktatott
tárgyak

 

Bemutatkozás

Tanszékünk – fennállásának első tíz évében – Bibó István életművére és az abban tetten érhető empatikus, probléma-érzékeny elemzői attitűdre alapozta az oktatott politikaelméleti tárgyak szemléletmódját és – részben – tematikáját. Eközben olyan szemléletmódot és vitakultúrát próbált (és próbál a mai napig) a hallgatók számára közvetíteni, amelyben a tárgyszerűség, a teljesítmény és a felkészültség kap kiemelt szerepet.

Második "évtizedünkbe" lépve e hagyományok és szemlélet jegyében újítottuk meg a tanszék nevét, az oktatás és a kutatások spektrumát. Oktató és kutató munkánkban a kialakult hagyományokra alapozva a közpolitikai elemzésekre helyezzük a hangsúlyt. Ez bizonyos kérdések elméleti és gyakorlati esettanulmányok keretében történő vizsgálatát és elemzését jelenti. Különösen fontosnak tartjuk a felsőoktatással és a térségi folyamatokkal összefüggő kérdések vizsgálatát, bennük a hazai és nemzetközi térségi és migrációs folyamatokét. A problémák empirikus elemzése során a közpolitikai kutatások eszközrendszere és szemléletmódja mellett a szociológia módszereit és látásmódját is alkalmazzuk.

Frissítés dátuma: 2018.09.27.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ