Mesterképzés (MA)

A mesterképzést sikeresen teljesítő hallgatók mesterfokozatot szereznek. A mesterképzés 2-4 féléves képzési formát jelöl. A mesterfokozat a második felsőfokú végzettségi szint, melynek bemeneti feltételét valamely alapszakon szerzett végzettség jelenti. A mesterfokozatot szerzők a munkaerőpiacon jellemzően nagyobb eséllyel találnak állást, valamint a képzést munka mellett választó hallgatóink munkahelyi előmenetelét a képzés megkönnyíti, meggyorsítja. A mesterképzés során a választott szak profiljába illeszkedő speciális és magas szintű elméleti és gyakorlati ismereteket sajátíthatnak el hallgatóink. A mesterképzés egyben a doktori képzésben való részvételre is felkészíti a hallgatót. A mesterképzést attól függően hívjuk MA (master of arts) vagy MSc (master of sciences) képzésnek, hogy humán vagy reál területhez tartozó képzésről van szó.

Karunk 2014-től magyar és külföldi hallgatók egyre növekvő érdeklődése mellett minden évben indítja a Nyugat-Európában nagy népszerűségnek és elismertségnek örvendő European and International Business Law / Európai és Nemzetközi Üzleti Jog mesterképzést, angol nyelven, Debrecenben és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel együttműködésben a kolozsvári kihelyezett campuson. A képzést választó diplomás jogászok angol nyelven, 2 féléves, 60 kredites képzés során ismerkedhetnek meg az európai és nemzetközi üzleti jog szabályaival és gyakorlatával.

Frissítés dátuma: 2018.09.27.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.