Közigazgatási jog és a digitalizáció

2022. február 06. - 22:45

 

Figyelem! Pályázati felhívás „Közigazgatási jog és a digitalizáció” témában

 

Tisztelt Hallgatóink!

 

Örömmel adunk tájékoztatást arról, hogy a Közép és Kelet-Európai Közigazgatástudományi Egyesület (Közép és Kelet-Európai Közigazgatástudományi Egyesület (sze.hu)) által a Magyarországon közigazgatási jogot oktató tanszékek vezetői számára múlt év novemberében szervezett találkozó eredményeként a rendezvény egyik szponzora, a Neumann Nonprofit Közhasznú Kft. és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. pályázatot hirdet a közigazgatási jog iránt érdeklődő, azt kutató hallgatók, mint fiatal hallgatók számára a csatolt pályázati felhívás szerint.       

 

Fontos kiemelni azt, hogy a programban csak a felhívásban megjelölt Közigazgatási Jogi Tanszékek által ajánlott jogász egységes, osztatlan képzésben/állam- vagy jogtudományi doktori képzésben (PhD) résztvevő hallgatók, doktorjelöltek vehetnek részt. Erre figyelemmel a pályázati dokumentációban a többi dokumentum mellett szerepelnie kell szakmai ajánlólevélnek a pályázó tanszékétől is.

 

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Közigazgatási Jogi Tanszékétől az alábbiak mentén kérhető szakmai ajánlólevél:

  • állam- vagy jogtudományi doktori képzésben (PhD) résztvevő hallgatóknak, doktorjelölteknek a témavezetőnél lehet kezdeményezni a szakmai ajánlólevél kiállítását
  • jogász egységes, osztatlan képzésben résztvevő hallgatóknak a tanszékvezetőnél lehet kezdeményezni a szakmai ajánlólevél kiállítását
  • az ajánlólevélhez valamennyi esetben szükséges az, hogy a pályázó röviden foglalja össze az eddigi közigazgatási tanulmányai során végzett többletmunkáját (pl.: diákköri tevékenység, demonstrátori, tanszéki koordinátori feladatok, kiadványok technikai szerkesztése, rendezvények szervezése stb.) és annak eredményeit, valamint utaljon a kutatási témakörére és tervére
  • az ajánlólevél kiállítása érdekében legkésőbb 2022. február 11-ig lehet megkeresni a témavezetőt/tanszékvezetőt

 

Egy egyetemi tanszék összesen 3 000 000 Ft támogatásban részesülhet, 1 hallgatóra/doktoranduszra/doktorjelöltre eső támogatás összege nem haladhatja meg az 1 500 000 Ft-ot.

 

Emlékeztetünk arra, hogy a pályázók számára a tanszék a pályázati anyag alapján csak ajánlást fogalmaz meg, de a pályázatokat nem a tanszék bírálja el, hanem azokat elektronikus úton a e-mail címre kell beküldeni 2022. február 20-ig. A pályázat ügyében további felvilágosítás a pályázati felhívásban olvasható, valamint az címen kérhető.

 

Tanszékünk örömmel támogat minden szakmailag alkalmas pályázatot annak érdekében, hogy a pályázati lehetőségek kimerítésével hozzásegítse a hallgatókat a támogatáshoz, a kutatási eredményekkel pedig gazdagítsa a közigazgatás tudományát.

 

Debrecen, 2022. január 24.

Prof. Dr. Balázs István

                              Tanszékvezető

 

A pályázati felhívás letölthető ide kattintva.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.