Közös ügy a magánjog

2018. május 28. - 15:58
Az egyetemi jegyzetek és a tantárgyak tematikájának összehangolásáról, valamint közös interaktív tesztek kidolgozásáról döntöttek a hazai jogi képzést folytató felsőoktatási intézmények képviselői a Debreceni Egyetem kétnapos konferenciáján.

Az intézmény Állam- és Jogtudományi Kara szervezőként adott otthont a Magánjogot Oktató Fiatalok XII., valamint a Magánjogot Oktatók Egyesületének IX. éves tanácskozásának pénteken és szombaton. A konferencián hat egyetem és a szakmai szervezetek több mint 50 elismert jogásza és bírája vett részt, tartott előadásokat a legaktuálisabb témákban.

- Megtiszteltetés számunkra, hogy tíz év után ismét a Debreceni Egyetem jogi kara rendezhette meg ezt a szakmai rendezvényt, ahol saját kutatási témáinkat is bemutathattuk. A konferencia első napján tudományos kerekasztalbeszélgetéseket tartottunk főként az uniós és a hazai fogyasztóvédelemi jog, a társasági szerződések, illetve a hazai párkapcsolati formák témakörében, valamit az új Polgári Perrendtartás tapasztatairól, majd másnap az oktatásmódszertan került terítékre  – hangsúlyozta Szikora Veronika, a DE ÁJK dékánja.

A tanácskozáson megállapodás született a résztvevő felsőoktatási intézmények között arról, hogy a jövőben összehangolják az oktatásmódszertant, valamint az egyetemi jegyzeteket, és közös interaktív teszteket dolgoznak ki a hallgatók számára, megkönnyítve ezzel a leendő jogászok tanulmányait. A jogi karokon a magánjogi tárgyakat oktatják a legtöbb óraszámban, de több más szakon is kötelezően tanítják. 

Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.