A jog leendő doktorai

2018. május 18. - 13:18
Traianus császár és a keresztények, a modern posztszovjet matrjoska modell, valamint sok más érdekes, aktuális témában mutatták be kutatási eredményeiket a doktoranduszok a Debreceni Egyetem jogi karán tartott konferencián.

A DE Állam- és Jogtudományi Kara idén 15. alkalommal szervezte meg a Debreceni Doktorandusz Konferenciát, melyen a házigazdák mellett a Szegedi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem PhD hallgatói is részt vettek.

- Mindig nagy öröm számunkra, hogy a térség jogi doktoranduszai elhozzák hozzánk és megosztják velünk legfrissebb kutatási eredményeiket, melyekből minden évben tanulmánykötet jelentetünk meg – mondta Szikora Veronika dékán, a pénteki rendezvény megnyitóján.

A Debreceni Egyetem Marton Géza Doktori Iskolájában jelenleg 60 hallgató végez kutatómunkát kiváló oktatók irányításával, mentorálásával.

- A konferencián ezúttal 4 felsőoktatási intézmény 49 doktorandusza tartott előadást összesen hét szekcióban. A plenáris nyitóelőadáson pedig a Széchenyi-díjas professor emeritus, Vékás Lajos osztotta meg a Polgári Törvénykönyv megalkotása során szerzett évtizedes tapasztalatait – tájékoztatott Szabadfalvi József, a DE Marton Géza Doktori Iskolájának vezetője.

A rendezvény a „Tehetségből fiatal kutató – A kutatói életpályáját támogató tevékenységek a felsőoktatásban” című pályázat keretében valósult meg.

Sajtóiroda- TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.