Jogos választás a Debreceni Egyetem

2018. január 16. - 10:07
Nemzetközi oktatógárda, 97 %-os elhelyezkedési arány, ingyenes elektronikus tananyag, szakmisztériumi ösztöndíj. Jelentkezz a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karára!

A jogi oktatás Debrecenben több mint két és fél évszázados múltra tekint vissza, de nem ez a legfőbb indok, ami miatt érdemes a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karát (DE ÁJK) választani. A kar sikerének és népszerűségének egyik záloga a hallgatók elégedettsége az oktatás minőségével, illetve az azt kiegészítő szolgáltatásokkal. Debrecenben nincs tömegképzés, csak a kiscsoportos (gyakorlatorientált) foglalkozások, tehetséggondozás és tutorálás.

Az oktatók mellett a diákok előrehaladását segíti a kar nyolcvanezerkötetes szakkönyvtára, a tananyagot pedig hamarosan elektronikus formában, ingyenesen is elérhetik a hallgatók. A Kassai úti zöld campuson ráadásul új épületben, kiváló infrastrukturális háttérrel és kollégiummal várja leendő hallgatóit a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara. Pillants be a campusra, ahonnan az ország legjobb jogászai indultak: 

A karon tizenkét tanszék működik, tudományos fokozattal rendelkező tanárainak aránya a hazai jogászképző intézmények között kiemelkedő, 78 százalékos. Vezető tanárainak, professzorainak az állam- és jogtudományok teljes spektrumát lefedő oktató-kutató tevékenysége ma már az ország határain belül, és azon túl is ismert és elismert.

- A nemzetköziesítés a kezdetek óta jelentős hangsúlyt kap a debreceni jogi kar képzéseiben. Az Európai Unió jogát már nagy tapasztalattal oktatjuk, a kontinens számos országából érkeznek hozzánk rendszeresen szakemberek, akiket bevonunk a magyar nyelvű képzésbe – hangsúlyozta Szikora Veronika dékán.

Az oktatásban a régió legelismertebb szakemberei is részt vesznek, így a hallgatók akár leendő munkáltatóikkal is megismerkedhetnek az egyetemi évek alatt. Az ÁJK szaknyelvi képzése az országban egyedülálló, hiszen jogász végzettségű anyanyelvi lektor segíti a munkát. Ez az egyik legfőbb oka annak, hogy a Debrecenben végzett jogászok a legjobb ügyvédi irodákban helyezkednek el Európa-szerte.

A változó munkaerő-piaci igényekre reagálva a jogászképzés mellett néhány éve az igazságügyi igazgatási alapszak, valamint a jogi asszisztens felsőoktatási szakképzési szak is választható.  A jogász diplomával rendelkezők számára pedig a Nyugat-Európában és a tengerentúlon rendkívüli népszerűséggel bíró angol nyelvű európai és nemzetközi üzleti jog mesterképzését ajánlja a kar. Emellett szakirányú továbbképzési szakokat kínál jogászoknak és a szakmán kívülről érkezőknek egyaránt. A kar képzései ide kattintva elérhetők.

Bár az államilag finanszírozott jogászképzésre rendszerint igen magas pontszámmal lehet bejutni, nem érdemes megijedni a költségtérítéses formától sem. Az Igazságügyi Minisztérium ugyanis minden évben meghirdeti a Kiválósági, tanulmányi ösztöndíját a jogász hallgatók számára, amely fedezheti a tanulmányi költséget, vagy a későbbi kutatómunkát. A támogatást legutóbb is több tucat hallgató nyerte el a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

A kar képzéseivel, oktatóival és a campussal is megismerkedhetsz a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar nyílt napján 2018. január 17-én, szerdán 15 órától a Kassai úti Campus TEOKJ II. előadójában. Addig is ajánljuk figyelmedbe a kar honlapját, amely ide kattintva érhető el. 

Sajtóiroda-TB

 

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.