Jogi doktoranduszok Debrecenben

2017. június 02. - 13:55
Trócsányi László igazságügyi miniszter részvételével rendezte meg XIV. Doktorandusz Konferenciáját pénteken a Debreceni Egyetem Marton Géza Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolája.

- Marton Géza tankönyve mai is világítótorony a jogi képzésben, aki római jogot tanul, nem árt, ha a kezébe veszi, mint azt egykor magam is szívesen tettem – idézte fel a Debreceni Egyetem egykori iskolateremtő professzorához fűződő emlékeit Trócsányi László az Állam- és Jogtudományi Karon szervezett tanácskozáson.

Az igazságügyi miniszter a közigazgatási bíráskodás aktuális kérdéseiről tartott előadást a XIV. Debreceni Doktorandusz Konferencia június 2-ai megnyitóján a Szegedi Tudományegyetem oktatójaként. A professzor szerint a debreceni jogi oktatás mindig színvonalas volt.

- Édesapám is a debreceni jogi karon végzett 1935-ben, legendás hírű oktatók tanítottak itt a két világháború között, és még Rákosi Mátyás sem merte megszüntetni, hanem csak felfüggesztette az jogi oktatást Debrecenben. A rendszerváltozás után újraindult jogi karon pedig azóta is magas szintű oktató- és kutatómunka folyik, kiváló partneri kapcsolatot ápolunk – nyilatkozta Trócsányi László.

Az Igazságügyi Minisztérium és a jogi egyetemek között fennálló jó kapcsolatot emelte ki Szikora Veronika, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja is a Kassai úti campuson tartott rendezvényen.

- Ez a konferencia remek alkalmat ad arra az alkotmányos dialógusra, melynek szükségességét miniszter úr korábban megfogalmazta. Az Igazságügyi Minisztérium a jogi képzés színvonalát emelő intézkedései nagyon fontosak számunkra. A szaktárca által meghirdetett Kiválósági, tanulmányi ösztöndíjat legutóbb csaknem ötven hallgatónk nyerte el, emellett tíz kutatásunk eredménye lát hamarosan napvilágot egy-egy kötet formájában, szintén a minisztérium támogatásával – hangsúlyozta Szikora Veronika.

A konferencián a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara mellett a Miskolci Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem doktoranduszai vettek részt. A PhD-hallgatók nyolc tematikus szekcióban mutatták be legújabb kutatási eredményeiket csaknem hatvan előadáson.


Sajtóiroda-TB
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.