Debreceni sikerek a Kozma Sándor Emlékpályázaton

2020. június 19. - 10:45
Kozma Sándor, az első magyar koronaügyész emlékére a Legfőbb Ügyész évente országos Tudományos Pályázatot hirdet.

Kozma Sándor, az első magyar koronaügyész emlékére a Legfőbb Ügyész évente országos Tudományos Pályázatot hirdet, amelyen az ügyészi szervezetben dolgozók, valamint joghallgatók vehetnek részt büntetőjogi témájú, illetve valamely büntetőjogon kívüli ügyészi tevékenységgel érintett jogterületet feldolgozó tanulmányaikkal.

 

A 2020. évre meghirdetett pályázat büntetőjogi területének joghallgatói tagozatában Bodnár Beáta, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának negyedéves hallgatója A közszereplők becsületének védelme című pályamunkájával első helyezést ért el. Míg az ifjúsági tagozatban dr. Kanyuk Petra Ágnest, a Büntetőjogi és Kriminológiai Tanszék másodéves PhD hallgatóját „Különös kapcsolatok nyomában” – A családi kapcsolatok létesítésével visszaélés tényállásának értékelése a migrációs vonulatú érdekházasságok elleni küzdelemben című pályamunkájáért harmadik helyezéssel, dr. Zsiros Bettinát, a Büntető Eljárásjogi Tanszék másodéves PhD hallgatóját pedig A túlbizonyítás, mint a bírói igazságkeresés anomáliája a büntetőeljárásban című pályamunkájáért Az Ügyészek Országos Egyesülete különdíjával jutalmazták.

 

A pályázat eredményei az alábbi linken olvashatóak: http://ugyeszseg.hu/repository/mkudok895.pdf

 

Ezúton is gratulálunk hallgatóinknak!


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.