Munkajogi tárgyú nemzetközi konferenciákon szerepeltek kollégáink

Az Agrárjogi, Környezetjogi és Munkajogi Tanszék munkajoggal foglalkozó oktatói – Dr. Nádas György egyetemi docens, Dr. Nádasné dr. Rab Henriett egyetemi adjunktus, Dr. Sipka Péter és dr. Zaccaria Márton Leó egyetemi tanársegédek – rangos nemzetközi munka- és szociális jogi tárgyú tudományos konferencián tartottak előadást angol nyelven 2014. október 9-10-én a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

A konferencia „The Hungarian Labour Law in the Light of the European Labour Law – Development, Compulsion and Opportunity” címmel került megrendezésre és elismert külföldi szakemberek mellett a hazai, munkajoggal foglalkozó jogtudósok közül is többen részt vettek az eseményen előadóként vagy érdeklődőként. Érkeztek előadók Németországból, Ausztriából, Svájcból, Portugáliából, Csehországból és Horvátországból is. Kollégáinknak társszerzőségben volt lehetőségük megtartani előadásaikat angol nyelven, és az előadásokat hasznos tudományos diskurzus követte valamennyi jelen lévő részvételével. Rab Henriett és Sipka Péter előadása az alapvető szociális jogok lehetséges – megváltozott – szerepét vizsgálta a modernizálódó és egyre inkább rugalmasabbá váló foglalkoztatási jogviszonyok körében, míg Nádas György és Zaccaria Márton Leó prezentációja az Európai Unió Alapjogi Kartájának munkajogi vetületeit vette górcső alá aktuális jogesetek elemzésével.
2014. augusztus 1-2-án szintén angol nyelven nyílt előadási lehetősége kollégáinknak Londonban a London School of Economics szervezésében. A nemzetközi meghívásos tudományos konferencia címe „Social Justice 2014” volt, és kollégáinknak szintén társszerzőségben volt alkalmuk új tudományos eredményeiket megosztani a nemzetközi szinten elismert szakemberekből álló közönséggel és előadókkal. E konferencián a tanszék II. évfolyamos nappali tagozatos doktorandája, dr. Bagdi Katalin is szerepelt egy kutatási témájához szorosan kötődő angol nyelvű prezentációval.
Bízunk benne, hogy kollégáink a jövőben még aktívabban jelen tudnak lenni a munka- és szociális jog területén a nemzetközi tudományos életben.

foto_munkajog2.jpeg