„Mennyire vonzó a közigazgatás a jogász friss diplomások körében?”

Közigazgatási Jogi Tudományos Diákköri Ülés

Prof. Dr. Fónai Mihály egyetemi tanár, a Közpolitikai és Alkalmazott Szociológiai Tanszék vezetője, a Közigazgatási Jogi Tudományos Diákkör felkérésének eleget téve, 2016. április 19-én előadást tartott „Mennyire vonzó a közigazgatás a jogász friss diplomások körében?” címmel.

A Diákkör kedd délutáni ülésén nem csupán jogászok, de igazgatásszervező, igazságügyi igazgatási alapszakos, valamint közigazgatás-szervező szakos hallgatók is szép számmal megjelentek. Professzor úr előadása informatív volt, számos figyelemfelkeltő diagrammal szemléltetve a statisztikai adatokat. Megtudhattuk többek között, hogy a diploma megszerzését követően átlagosan mennyi időt vesz igénybe az álláskeresés, mennyire kedvelt a közigazgatási területen történő elhelyezkedés, átlagosan mekkora fizetésre számíthat egy jogi végzettséggel rendelkező pályakezdő fiatal, illetve fény derült arra is, hogy a hallgatók munkaerőpiaccal kapcsolatos elvárásai mennyire egyeznek meg a valósággal.
Megismerhettük a frissen diplomázottak körében végzett véleménykutatások eredményeit országos szinten, illetve kifejezetten a Debreceni Egyetem vonatkozásában, valamint egy érdekes összehasonlítást is láthattunk más karok hallgatóinak tekintetében.
Ezúton is szeretnénk megköszönni Professzor Úr színvonalas előadását!

Papp Eszter Mária
Közigazgatási Jogi Tanszék
tanszéki koordinátor