Emberi jogok - más megközelítésben

2013. december 19-én az Állam- és Jogtudományi Kar Európa-jogi és Nemzetközi Tanszéke, valamint az Alapítvány a Jogközelítésért és Jogharmonizációért (Nemzetközi Környezetvédelmi és Versenyképességi Kutatóintézet) szervezében egy nagy sikerű, az emberi jogok egyes aspektusait vizsgáló workshopra került sor az Állam- és Jogtudományi Karon.

A workshop elsődleges célja egy olyan szakmai fórum biztosítása volt az előadók számára, melyen a különböző tudományterületeken dolgozó oktatók, PhD hallgatók és graduális képzésben részt vevő, a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjában (DETEP) szereplő hallgatók beszélhettek sokszínű, az emberi jogokhoz sokszor csak áttételesen kapcsolódó kutatásaik során felmerülő emberi jogi kérdésekről, problémákról és megoldási lehetőségekről. A rendezvény szakmai rangosságát tovább növelte, hogy azon több, a Nemzeti Kiválóság Programban nyertes pályázó is bemutathatta kutatásai legújabb eredményeit (Becánics Adrienn és Papp Nikolett Eötvös Loránd ösztöndíjasok, Pető Alexandra, Tóth Andrea Noémi és Zaccaria Márton Leó Apáczai Csere János ösztöndíjasok, míg Szemesi Sándor Magyary Zoltán ösztöndíjas). A workshop keretében elhangzott előadásokon egyaránt hallhattunk az emberi jogok és a nemzetközi jog (Becánics Adrienn, Papp Nikolett, Pető Alexandra), az emberi jogok és az etikai kérdések (Szemesi Sándor), az emberi jogok és a büntetőjog (Tóth Andrea Noémi, Szabó Krisztián) kapcsolatáról, valamint az emberi jogok szociális aspektusairól (Papp Ildikó, Zaccaria Márton Leó).

Az előadások pozitív visszajelzéseire, magas színvonalára és a workshopot övező nagy érdeklődésre tekintettel remélhetőleg a rendezvénynek 2014-ben újabb folytatása is lesz majd.
20131219foto02.jpg20131219foto04.jpg20131219foto01.jpg20131219foto05.jpg20131219foto06.jpg
20131219foto03.jpg