A DE ÁJK Közigazgatási Jogi Tudományos Diákkörének látogatása Debreceni Járási Hivatalba

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Közigazgatási Jogi Tudományos Diákkörének tagjai 2016. április 28-án a Debreceni Járási Hivatalba látogattak.

A hallgatókat dr. Halasiné dr. Győri Lívia Erzsébet, a kormányablak osztályvezetője fogadta. Az előadás három főbb témakört érintett: a személyazonosításra alkalmas okmányokat, az egyéni vállalkozások ügyintézését és a szociális- és családfenntartó támogatások egy csoportját. Az életszerű példákkal tarkított előadások segítették a kormányablak működésének megértését, hasznos információkkal szolgáltak mindenki számára.
A személyazonosításra alkalmas okmányok körében szó esett a személyi igazolványról, az útlevélről, a lakcímkártyáról és a vezetői engedélyről is. Az új elektronikus személyi igazolványról is számos információ hangzott el, illetve azt is megtudhattuk, hogy széles körben van rá igény az ügyfelek között. Az egyéni vállalkozások körében felmerülő kérdésekre (mint pl. a vállalkozás indítása, vagy megszüntetése) is kimerítő válaszokat kaphattunk. A "KAB-os ügyek" körében említésre kerülő támogatások mindenki számára hasznos információkat tartalmaztak.
A látogatás során végig tapasztalható volt az ügyfélbarát jelleg, az ügyintézők segítőkészsége, rugalmassága. A beszélgetés végén betekintést nyerhettünk a 31 munkaállomással működő egyik legnagyobb kormányablak ügyfélszolgálati munkájába.