Magasfeszültség

Városi szolgáltatások


5magasfesz.jpg
Kulcsszavak: helyi közszolgáltatások, városi szolgáltatások,   közüzemi vállalatok, hálózatos kormányzás


Áramkimaradás, csőtörés, szeméthegyek – a közművek veszélyesek. A városvezetőknek és a szolgáltató vállalatok menedzsereinek   azonban további rémálmai lehetnek, mivel e téren nem lebecsülendők az üzleti és a kormányzati kockázatok. A közműszolgáltató szektorral kapcsolatban zajló gazdasági és politikai konfliktusokra manapság különösen élénken reagál a társadalom.

A Magasfeszültség a kormányzati és vállalatszervezési ellentmondások alapjait kutatja az eltérő közigazgatási szintek, valamint a szolgáltató közműtársaságok szemszögéből. Minthogy egyik érdekkör sem önmagában létezik, lényeges a céghálózatok terjeszkedésének hatása, illetve az európai integrációban változásban lévő ágazatpolitikák folyamatai. A konfliktusok halmozódása ezen a pályán sokszor legalább annyira rázós helyzeteket teremt, mint egy-egy súlyosabb üzemzavar. De miként műszakilag a technikai hibákra, a közösségi kockázatokra is többféle válasz adható…

A Magasfeszültség a közszektor szakembereinek, a társadalomtudományok aktuális szakkérdései iránt mélyebben érdeklődő olvasóknak, egyetemi hallgatóknak egyaránt ajánlható.

Horváth M. Tamás, az MTA doktora, egyetemi tanár. A helyi kormányzatok, közszolgáltatások, közigazgatási szintek közötti államháztartási kapcsolatok témakörében számos könyv és szakfolyóirat-cikk szerzője.


A kötet adatai:

Szerző: Horváth M. Tamás, a kutatócsoport vezetője
Kutatásszervező: Andrási Tünde
A kötet lektorai: Pálné Kovács Ilona, Józsa Zoltán
Kiadó: Dialóg Campus, Budapest-Pécs
Kiadás éve: 2015
Méret: 168*238 mm (B5)
Terjedelem:278 oldal
Kötés: kartonált,ragasztott
ISBN: 978-615-5376-60-3

Az OTKA projekt keretében megjelent könyv kereskedelmi forgalomban is kapható, melyhez ajándékba jár a szerző által szerkesztett "Külön utak. Közfeladatok változásai" című kötet, amelyik ugyancsak a Közszektor-olvamányok sorozat része. . A könyvet az alábbi oldalon lehet megrendelni .