knyv.jpgA Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának MTA-DE Közszolgáltatási Kutatócsoportjának első tanulmánykötete 2013. március 7-én jelent meg. A kötet a projekt első évére tervezett eredmények egy részét tartalmazza, foglalja össze.
A kutatócsoport az elmúlt évben két irányban folytatott megalapozó munkát. Egyrészt a közszolgáltatások fejlődési iránya fő funkciók szerinti koncepcionálását végezte el, másrészt egyes ágazati témacsoportokban nemzetközi összehasonlítások történtek.
Az eddigi munka eredményeként kiadott kötet több területen is hasznosítható. Hozzáadott értéket jelent a gyakorlatban a folyamatosan átalakuló közszolgáltatások közszektor általi megszervezésében, a nem állami szereplők általi közszolgáltatások ellátásában. Felhasználható (felhasználjuk) a felsőoktatási igazgatásszervező képzésekben, illetve a közigazgatásban dolgozók továbbképzésében. Végül a munka a tudományos kutatások körében is hiánypótló szerepet tölt be. Az újszerű eredmény a kutatás ebben a fázisában az, hogy a területi közszolgáltatások tekintetében a rendszerváltást követő időszak után a 2000-es évek folyamatai, különösen a 2007-2008-as válság újabb paradigmaváltást hozott a közfeladatok ellátásában, és ennek megváltozott tartalmai feltárása eddig nem történt meg.

A kötet adatai:

Szerkesztő: Horváth M. Tamás, a kutatócsoport vezetője
Szaklektor és olvasószerkesztő: Csűrös Gabriella
Kutatásszervező: András Tünde
Kutatásmenedzser: Szilágyi Bernadett
Kiadó: Dialóg Campus, Budapest—Pécs
Kiadás éve: 2013
Méret: 168 x 238 mm
Terjedelem: 352 old.
Kötés: kartonált, ragasztott
ISBN: 978-963-9950-90-0

pdf Tartalomjegyzék és előszó

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy immáron kereskedelmi forgalomban is kapható az OTKA-projektünk keretében megjelent Jelenségek című könyv, melyhez ajándékba jár a Kilengések című kötetünk. A könyveket az alábbi oldalon lehet megrendelni .