Polgári jogászok a Law&Society Association konferenciáján az USA-ban

A Polgári Jogi Tanszék két munkatársa is részt vett előadás tartásával a Law&Society Association éves közgyűlésén és konferenciáján Honoluluban (Hawaii, USA) 2012. június 5-8. között.

A Law&Society Association (LSA), a világ egyik legnagyobb jogászokat tömörítő nemzetközi szervezete 2012. június 5-8. között Honoluluban rendezte meg éves közgyűlését és konferenciáját, közel 1200 tag részvételével. A konferencia a "Sociolegal Conversations across a Sea of Islands" címet viselte.

A LSA a világ minden tájáról érkező, az összehasonlító jog iránt érdeklődő kutatók és gyakorló jogászok szervezete, melynek a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Polgári Jogi Tanszékének két munkatársa is tagja. Dr. Fézer Tamás egyetemi adjunktus a Fulbright Commission és az Indiana University Maurer School of Law ajánlásával vált 2011-ben a szervezet tagjává, Dr. Zoványi Nikolett Ph.D hallgató pedig 2012. óta a LSA International Student Section tagja.

Dr. Fézer Tamás a konferencia "Conceptualizing Religion, Religious Freedom, Morality, and Justice" szekciójában "Religious Malpractices" címmel a szabad vallásgyakorlással másnak okozott károk megtérítésének európai megítéléséről és problémáiról tartott előadást június 7-én.

Dr. Zoványi Nikolett június 8-án "Recent Developments in European Aviation Law" címmel tartotta meg előadását a "Globalization and Europeanization: Effects, Opinions, Needs, and Regulatory Efforts" szekció keretében, bemutatva a légiutasok jogaival kapcsolatos legújabb európai fejleményeket.

A konferenciának a Hilton Hawaiian Village biztosított helyszínt, és a szervezésben a University of Hawai'i Law School is tevékenyen közreműködött.


Law & Society konferenciaTekintse meg további híreinket!